vr 05 feb. | Kennismakers event Collectief070

Kennismakersevent Collectief 070

Maak kennis met de stadmakers en sociaal vernieuwers van Collectief070 en praat mee over het hybride werken, het ontwikkelen van werk- en ontwikkelplekken in de stad en de waarde van samenwerken in het sociaal domein.
Registratie is afgesloten
Kennismakersevent Collectief 070

Tijd en locatie

05 feb. 15:30 – 17:00
Kennismakers event Collectief070

Over het evenement

Collectief070 is een enthousiaste groep van meer dan 30 ondernemers in Den Haag en bestaande initiatieven en maatschappelijke organisaties, zoals Zeeheldentheater, het Koorenhuis, voetbalvereniging SVV Scheveningen. Zie ook www.collectief070.nl

Ons Programma

Wij nodigen u uit om met ons kennis te maken:

• Introductie: Waar gaat het over?

• Verdieping/ Inhoudelijke sessies:

In breakout rooms kunt meepraten over:

-Samen ondernemen/ ondernemen doe je samen

-Energie op de agenda. De kansen voor Den Haag

-Het Nieuwe Werken in Coronatijd

• Plenaire afsluiting: Doet u mee?

Uitleg

Introductie en kennismaken (15:30 uur tot 16:00 uur)

Maak kennis met de stadmakers en sociaal maatschappelijk ondernemers van Collectief 070. Tijdens deze online sessie vertellen wij u welke leden en ondernemers zijn betrokken en samenwerken, leren en ontwikkelen op sociaal maatschappelijke vraagstukken in de regio Haaglanden.

Inhoudelijke sessies (16:00 uur 16:45 uur)

Plenaire afsluiting (16:45 tot 17:00 uur)

De verdieping | breakout sessies:

1. Samen ondernemen/ ondernemerschap in het sociale domein. Samen werken aan de uitdagingen van de stad en haar maatschappelijke vraagstukken (Esther Langen & Jeffrey Jouvenaar)We gaan in gesprek te gaan met ondernemers ,ZZP-ers en ambtenaren over hoe we in de nieuwe tijd maatschappelijke vraagstukken samen kunnen aanpakken. Denk aan thema's als arbeidsmarktvraagstukken, ondernemerschap en onderwijs. Wij vertellen natuurlijk graag over de toegevoegde waarde van ons Collectief 070 netwerk hierin.

2. Klimaatverandering en energie op de agenda. De kansen in Den Haag (Martin Pronk)Den Haag, stad aan zee. Nederland en de strijd tegen het water of beter: Hoe we van werken aan water een kans hebben gemaakt. Dat we daar goed in zijn, weten we allemaal. Kijk maar eens naar de Deltawerken of de boulevard van Scheveningen. Nu wordt er overal ter wereld gepraat over de stijging van de zeespiegel door klimaatverandering en hoe ons energieverbruik naar beneden moet. In Den Haag, als stad van vrede en recht en regeringsstad, maken we werk van energie. Dat kan alleen maar als we slim samenwerken. Net zoals we dat doen als het gaat om water. Het is tijd voor Collectief070 Energie! Meer weten en meedoen? Doe mee aan deze sessie!

3. Het Nieuwe Werken in coronatijdperk en hoe verder daarna? (Jos van der Wielen & Rob Jouvenaar)We gaan in gesprek met elkaar Over Het Nieuwe Werken in deze crisis/ coronatijd. Iedereen schijnt thuis te (moeten) werken. Opeens krijgt het werken op third places/ het hybride werken een impuls. Hoe gaan de nieuwe werkvormen eruit zien in Den Haag?  Zijn onze digitale vaardigheden toereikend?

4. Commonization. Slimmer samenwerken. Burgers & maatschappelijke organisaties aan zet (Jacques Giesbertz)Burgers zijn meer dan eenlingen. Zij organiseren zich. Soms noemen we dat commons. En, de stad wemelt van de maatschappelijke organisaties, sportverenigingen, culturele organisaties e.a. Ze bestaan vaak al tientallen jaren en hebben een plek in de stad en in hun wijk. Hoe kan hun betekenis verbreed worden? Hoe kunnen we hun expertises en netwerken slimmer benutten.

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement